torstai 27. kesäkuuta 2013

KyJy 2013

Sukat eivät sitten ehtineet valmiiksi ennen KyJyä, mutta teen niitä varmaan jossain välissä, viimeistään joulukuun lopulla, ei niillä niin kiire (kai) ole. Tosiaankin kyjyily on nyt aloitettu (oikeastaan jo 21.6. ) ja muutaman aloituksenkin olen jo ehtinyt tekemään. Suunnitelin esitteleväni ne yksitellen päivä kerrallaan, mutta vietin juhannuksen vanhempien mökillä (ihana paikka, muuten) ja unohdin kameran kotiin, seuraavaksi koneeni päätti sanoa sopimuksen irti ja vasta nyt sain lainattua konetta, jotta saan edes jotain kuvaa ja tarinaa tänne laitettua.






Tämän verran olen siis tähän asti saanut tehtyä. Punaiset sukat ovat jo melkein valmiit, mutta niistä enemmän, kun valmistuvat. Vihreästä langasta on myös tulossa sukat ja tikapuulangasta olen aloittanut tunikaa. Niin, ja olen saanut myös tehtyä melkein koko listan niistä töistä, jotka aion ehtiä tekemään ennne joulua.

1. Miesten sukat, aloitettu 21.6.
2. Naisten sukat, aloitettu 25.6.
3. Pariskuntalapaset
4. Tunika, aloitettu 23.6.
5. Naisten sukat
6. Naisten sukat
7. Lapaset
8. Tuplalapaset
9. Huivi
10. T-paita
11. 3x tiskirätti
12. 3x patalappu
13. Pipo
14. Tossut
15. Virkattu laukku
16. Tilkkupeitto (koosta en osaa vielä sanoa, saattaa jäädä vauvanpeiton kokoiseksi, mutta isollakin olisi käyttöä)
17.
18.
19.
20.

Kuten näkyy loppupuolella on vielä pari numeroa tyhjänä, mutta onneksi tässä on vielä aikaa suunnitella ja aloitella.



keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Kansion tuunausta

Hetkeen en ole saanut mitään valmista neule-/virkkaustyötä, mutta yhden kansion tuunasin, jotta saan uudet ohjeet johonkin siistimpään paikkaan. Tällä hetkellä ne lojuu muovitaskuissa ja muissa kasoissa...

Aloitin siis tyhjästä kansiosta, jota en enää tarvinnut, ja etsin hommaan sopivat askarteluvälineet.


Värinä kesäisen raikas vihreä, ja sitten vain paperipalojen sovittelua niin, että ne toimivat yhdessä. :)
Pari tuntia meni suunnitteluun ja yllä on lopputulos. Toivottavasti tulevaisuudessa ei tarvitse ohjeita etsiä kuin yhdestä paikasta, en nimittäin ole kovinkaan järjestelmällinen ihminen.

Jämäilyn jälkeen en enää jaksanut ottaa osaa tämän vuoden KYHiin, mutta kyjyilyyn aion osallistua.  On jo ehkä kymmenen työtä kahdestakymmenestä työstä päätettykin. Odotan jo innolla, että pääsen ensimmäisiä töitä aloittelemaan ylihuomenna. Katsotaan, jos ehtisin yhdet sukat valmiiksi vielä sitä ennen. Kauhean optimistinen en sen asian suhteen ole, mutta katsotaan sitä sitten.

tiistai 4. kesäkuuta 2013

Yhteenveto jämäilystä

Mukava puolitoistakuukautinen jämäilyn merkissä on nyt ohi. Hauskaa oli. Jämäblogi antoi kivan yhteydentunteen, kun tiesi, että ympäri Suomea on muitakin pienentämässä jämälankakasojaan. Lisäksi blogista sai ideoita, joita en ole tosin vielä ehtinyt toteuttaa, mutta voihan niitä lankoja käyttää muutenkin kuin kerran vuodessa. :)




Kuten kuvasta näkyy, tämän vuotinen jämäily jäi melko vähäiseksi. Kaksi kerää sain käytettyä kokonaan loppuun ja muutamaan sain pienemmäksi. Grammoja kului yhteensä 345 grammaa, johon olen ensikertalaisena  hyvin tyytyväinen. Ideat eivät loppuneet kesken, ja uskon löytäväni jossain vaiheessa sopivan työn kaikille jämilleni. Itsensä rajoittaminen oli myös hauskaa. Aina ei tarvitse avata uuttaa kerää tehdäkseen jotain käyttökelpoista.

Pitäisi varmaan kuvata ja inventoida kaikki varastossani olevat langat, sillä jos jämälankoja löytyy näinkin paljon, kauhistuttaa ajatella, kuinka paljon lankoja on kaiken kaikkiaan. Ehkä lankalakko olisi paikallaan?