maanantai 30. kesäkuuta 2014

JYH-katsaus






Viikko kulunut edellisestä JYH-katsauksesta ja kuten kuvastakin näkee, paljon on ehtinyt tapahtua seitsemän päivän aikana. Tällä hetkellä töitä on kesken 7, ja yksi on valmistunutkin. Nimittäin viime postauksessa esitellyt sukat.

Kun viime viikkoa miettii niin eniten on varmasti edistynyt neulomani nukke. Lisäksi aloitettuja töitä on tullut neljä lisää. Tällä hetkellä suurin ongelmani on puikkojen riittävyys, sillä voin käyttää näihin töihin vain kahta kaapelia ja koivuisia sukkapuikkoja on vain yhteen työhön per koko. Metallisia sentään löytyy sen verran, että niitä pystyy käyttämään hätätapauksessa, mutta kovin mukavia käsille ne eivät ole. Epämukavista puikoista huolimatta minuun on iskenyt startiitti, eli aloittaisin mielelläni kaikki työt mahdollisimman pian, vaikka aikaa onkin elokuun loppuun asti ;)

Saa nähdä miten käy, pidänkö taukoa, vai joudunko metallipuikkojen armoille. Vielä ei ainakaan tahti tunnu hiipuvan minnekään.

Ja loppuun vielä päivitetty lista JYH-töistä:

1. Askartelutarvikkeita yms.                                   aloitettu 23.6.
2. Huivi
3. Miesten pipo                                                       aloitettu 24.6.
4. Kämmekkäät                                                       aloitettu 26.6.
5. Naisten lapaset
6. Tuplalapaset
7. Helmitoppi
8. Nukke                                                                  aloitettu 21.6.
9. Nuken vaatteita
10. Naisten sukat, mallina Owlie                            aloitettu 22.6.
11. Naisten lapaset
12. Tiskirättejä                                                        aloitettu 28.6.
13. Naisten pipo
14. Yksisarvinen
15. Keilarättejä
16. Miesten lapaset
17. Kissan vaate
18. Naisten sukat, mallina Meereszauber Zoptf     aloitettu 29.6.
19. Miesten sukat, mallina Riff Socks                    aloitettu 20.6.   valmis 28.6.
20. Naisten sukat, mallina Owlie

sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Hakkuuaukion nostalgiaa

Ensimmäinen JYH-työ on valmis. En ole kyllä näihin mitään aikataulu vielä kehitellyt, mutta tällä hetkellä varsin hyvältä näyttää. Yritän saada jouluun mennessä ainakin enemmän töitä valmiiksi kuin viime vuonna. Silloin lopputulos taisi jäädä seitsemään.


Sukkien ohje oli helppo ja opin sen nopeasti ulkoa. Jouduin hieman muuttamaan ohjetta valitsemani langan mukaisesti, mutta luulen saaneeni sukista silti sopivat numeron 43 kokoiseen jalkaan. Ainakin olivat jämptit herra M:n 44 kokoiseen jalkaan.

Paksun langan takia sain nämä tehtyä nopeasti ja salmiakkikuvio piti mielenkiinnon yllä olematta kuitenkaan niin vaikea, että olisi kokoajan pitänyt seuravat kaavioita. Uskon lopputuluksen olevan sopivan neutraali miehen jalkaan. Lisäksi sain samalla pienennettyä varastojani. :)

Ohje: Riff Socks by Lise Brackbill
Langat: Novitan 7 veljestä Nostalgia beige-ruskea (79 g) & vihreä ruskea (47 g) 
Puikot: 4,0 mm

maanantai 23. kesäkuuta 2014

Hui, hai!



Hui, mikä se siellä onkaan, oikeat  haikalat, tai ainakin haisukat. Nämä sukat valmistuivat jo viime torstaina, mutta sain ne kuvattua vasta tänään. Juhannus kun meni niin, ettei kuvia ehtinyt ottamaan. Nyt sain kuitenkin kuvat ja pääsen samalla postamaan :)

Elikkäs ohje on kuvasta. Yritin etsiä mallia, mutta myynnissä oli vain valmiita sukkia ja jostain huomasin, että Ravelrystäkin kyseisten sukkien ohje oli poistettu viime syksynä. Näin ollen jouduin soveltamaan hyvin paljon näissä sukissa, eivätkä kaikki sovellukset onnistuneet täydellisesti, osasyynä kiireinen aikataulu.

Hauskaa oli kuitenkin soveltaa ja kokeilla kaikenlaista ja tiedän jo, ainakin osittain, mitä tekisin toisin, jotta sukat toimisivat paremmin. Esimerkiksi konttineuletekniikan hyödyntäminen voisi auttaa ja hampaista voisi yrittää jollain ilveellä saada terävämmät. Nyt näistä tuli hieman vaarihaiden näköiset, kuluneine hampaineen. Mutta kiva kokeilu kuitenkin kaiken kaikkiaan. Sovelluksia on aina hauska tehdä, kun lopputuloksesta ei voi olla aivan varma.

 Ohje: mallia kuvasta
Langat: Seitsemän veljestä harmaansininen ja valkoinen (yht. 86 g)
Puikot: 4,0 mm

Varjo-KyJyilyni alkoi aikataulun mukaisesti. Tosin tänään vaihtui tapahtuma Ravelryssa järjestettävään JYH:iin. Jouluyön hullutus järjestetään 20.6.-24.12. eli elokuun loppuun asti on aikaa aloittaa 20 työtä, jotka on saatava valmiiksi 24.12. mennessä. Tempaukseen voi muuten vieläkin ilmoittautua!

Olen päättänyt käyttää alkuperäistä KyJyyn suunnittelemaani listaa JYH:ssä, vaikka siinä ei vaadita 50 g/250m minimikäyttöä ja kolme rättiä voidaan kaikki laskea omiksi kokonaisuuksiksiin. Odotan jännityksellä, miten tänä vuonna käy. Ainakin aloitukset ovat onnistuneet tähän mennessä hyvin. Neljä aloitusta on tehty, kaikki eri päivinä.


Tässä suunnittelemani lista ja milloin mikäkin työ on aloitettu. Kuten kuvasta näkyy, olen onnistunut valitsemaan melko samankaltaisia värejä aloitukseeni, mutta voin luvata, että värimaailma tulee kyllästymään, kunhan päästään aloituksissa hieman pidemmälle.

1. Askartelutarvikkeita yms.                                        aloitettu 23.6.
2. Huivi
3. Miesten pipo
4. Kämmekkäät
5. Naisten lapaset
6. Tuplalapaset
7. Helmitoppi
8. Nukke                                                                       aloitettu 21.6.
9. Nuken vaatteita
10. Naisten sukat, mallina Owlie                                 aloitettu 22.6.
11. Naisten lapaset
12. Tiskirättejä
13. Naisten pipo
14. Yksisarvinen
15. Keilarättejä
16. Miesten lapaset
17. Kissan vaate
18. Naisten sukat
19. Miesten sukat, mallina Riff Socks                         aloitettu 20.6.
20. Naisten sukat, mallina Owlie

lauantai 14. kesäkuuta 2014

WIPs for the Weekend # 3






Kun ei ole muuta näytettävää, niin näytetään keskeneräisiä. Valmista ei ole tullut hetkeen ja kohta alkaa tämän vuoden KyJy, mikä tarkoittaa, että uusia on tulossa lisää. Yritän näitä saada ennen juhannusta mahdollisimman pitkälle ja juhannuksen jälkeen keskitynkin sitten muihin töihin, joista enemmän myöhemmin. Kuva toimii varmasti myös muistutuksena itselle, että mitä on tekemättä, jotta työt eivät hautautuisi täysin uusien töiden alle.

Keskeneräisissä töissä on myös ns. ikuisuusprojekti eli torkkupeitto, josta on yhdistetty ehkä neljännes, jos sitäkään. Yhdistäminen on kyllä sujunut nopeasti ja kunhan saan kaikki kukat pingotettua, saatan innostua saattamaan sen loppuun myös seuraavien töiden ohella.

Kuten kuvassa näkyy, tällä hetkellä minua vaivaa sellainen kamala tauti kuin parittomien sukkien syndrooma. Aiemmin olin varma, etten koskaan joutuisi tilanteeseen, jossa minulla on paljon parittomia sukkia, koska yleensä teen kahta sukkaa samaan aikaan, jolloin tätä ongelmaa ei synny. Itse asiassa tämä harvinainen sattuma onkin monen kommelluksen summa.

Viime vuonna joulunalla innostuin tilaamaan netistä itselleni joululahjaksi hieman lankaa ja aivan ihanat KnitPron koivupuiset sukkapuikot. Ne aiheuttivat kuitenkin ongelman, sillä yhtä kokoa ei ollut paketissa (ostin paketin, jossa ei vahvuisia puikkoja, kaikkia viisi tai kuusi kappaletta) kuin yhteen sukkaan, enkä halunnut toista sukkaa tehdä metallisilla puikoilla, joten päätin tehdä nämä tenttisukiksi nimemäni sukat yksi kerrallaan.

Punertavat sukat jouduin tekemään yksi kerrallaan, koska aiemmin olin hermostunut sukkiin, joissa kaksi eri kerää sotkeentuivat täysin hallitsemattomasti. Yksi sukka kerrallaan oli näin ollen huomattavasti helpompi ja minulle kivuttomampi vaihtoehto. Ensimmäisen sukan jälkeen puikko kuitenkin katkesi, enkä saanut uuttaa ennen kuin viime viikolla Tampereella vieraillessani.

Siniset, uusimmat keskeneräiset puolestaan syntyivät siskoni toiveesta. Hän lähetti kuvan toivomistaan sukista ja katsotaan onnistunko toteuttamaan tämän "kokeilun" onnistuneesti. Ohjetta minulla ei nimittäin ole.

Tällä kertaa minulla siis on hommaa loppuviikonlopuksi ja koko ensi viikoksi, sillä toivoisin näiden olevan valmiita ensi viikon perjantaihin mennessä. Mahdotontako? Todennäköisesti, mutta yritän todella päästä tähän tavoitteeseen, sillä perjantaina alkaa Kesäyöstä Jouluyöhön -tempaus, johon taidan tosin osallistua tänä vuonna varjoillen, sillä vielä ei ainakaan ole missään näkynyt mitään tietoa ilmoittautumisista ja Ravelryssa kysellessäni minulle kerrottiin, että tapahtuma järjestetään Novitan Neulomossa, jonne minulla ei ole mahdollista päästä.