tiistai 18. elokuuta 2015

Saippuakuplat



Nämä sukat ovat valmistuneet Tour de Sockiin ajoissa kesäkuun lopussa, mutta en ole saanut aikaiseksi blogata näistä mitään yrittäessäni epätoivoisesti saada muita sukkia valmiiksi (eivät ole vieläkään valmiita, mutta olen optimistinen).

Tämän projektin loppusaldo oli siis kahdet kuusista. Yksiä en ole vielä aloittanutkaan, kun sopivia lankoja ei ole löytynyt. Ehkä sitten joskus. Ja kolmet ovat tosiaan vieläkin vaiheessa, n. yksi sukka valmis jokaisesta parista. Vaikka en aivan päässyt kisakuntoon asti, hauska oli osallistua tällaiseen hyväntekeväisyystempaukseen, uusia malleja mitenkään vähättelemättä.

Niin tosiaan, ne sukat. Lanka oli aivan ihanaa, käsin värjättyä ja ohkaista perussukkalankaa, eikä mallikaan mikään huono ollut. Hieman tylsä oli toistaa mallikertaa, jonka oppi ensimmäisen kerran jälkeen, mutta lopputuloksesta pidin ja opin uuden tavan kärjen päättelyyn ompelutyylillä (kitchener's stich). Saa nähdä jäävätkö omaan jalkaan vai menevätkö lahjakoppaan, kun sopivat niin hyvin omaankin koipeen. :)

 Lanka: Handu Perussukkalanka (75g)
Ohje: Touring Bubbles by Karen Buhr
Puikot: 2,25 mm