lauantai 5. heinäkuuta 2014

Iitu, ihana JYH-tyttöMitäs siellä näkyykään? Hyvin urheilulliselta vaikuttava blondi omanlaisessa kiipeilytelineessään. Iitu on hyvinenerginen tyttö, jonka voi löytää peuhaamasta ulkoa niin metsästä kuin leikkikentältäkin. Valitettavasti vaatteita ei tällä tytöllä vielä ole, vaan hän on joutunut käymään ulkona alusvaatteissaan. Onneksi on sentään lämmin :)

 Iitu on valmistunut toisena JYH-työnäni. Yritin saada sen tehtyä jo viime vuoden kyjyilyssä, mutta aika ei antanut myöten enkä päässyt ensimmäisiä silmukoita pidemmälle. Onneksi tällä kertaa aikaa ja intoa riitti, mikä näkyy varmasti kuvissakin.

Arnen ja Carlosin kirjassa oli todella hyvät ja selkeät ohjeet, mutta yhtä kohtaa muutin työtä tehdessäni. Nimittäin silmät kirjoin suoraan työhön, enkä tehnyt ensin reikiä, joihin olisi silmät sitten ommellut. Helpompi ja kivempi tämä on mielestäni näin. Nuken tekoon suositeltiin Novitan Woolia, joten sitä olin tähän tarkoitukseen ostanutkin. Kirjan saadessani olin tainnut oikein innostua, sillä nyt minulla on langat vielä ainakin kolmeen nukkeen. :D

Hiuksiin pengoin joskus jostain alelaarista Novitan Miamia, joka toi nukkeen mollamaijamaisen vaikutelman, vaikka ohkaisempi lanka olisi ehkä kuitenkin toiminut hiuksissa paremmin. Mukavinta nuken teossa oli varmasti se, että kaikki langat pystyi päättelemään työn edetessä (ja langat päät jättämään nuken sisälle piiloon), joten loppupäässä ei ollut pääteltävänä kuin yksi ainoa lanka! Ja senkin jälkeen piti vielä kiinnittää hiukset, eli sekään ei ollut täysin lopussa.

Huomenna täytyy varmaan aloittaa seuraava JYH-työ, jotta saadaan tytölle jotain päälle pantavaa. Täytyy tehdä Iitulle ainakin pari vaatekertaa, sillä eihän tyttö nyt yhdellä mitenkään pärjää. 
 
Ohje: Arnen ja Carlosin kirjasta Neulotut nuket
Langat: Novita Wool, beige (28 g), Kotikulta Villainen, vihreä (2 g)/keltainen (5 g), Novita Miami, hiuksiin (12 g) & jämiä suun ja silmien kirjailuun
Puikot: 2,5 mm

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti