lauantai 26. joulukuuta 2015

Joulun lahjat

Kaksi kuukautta viime postauksesta, eikä voi kuin pohtia, miten aika on oikein mennyt. Oikeastaan tekisi mieli pohtia, mitä uusi vuosi tuo tullessaan, mutta jätetään se vuoden vaihteeseen. Viime kuukausina en ole oikein ehtinyt tekemään kauheasti käsilläni, joten paljon esiteltävää minulla ei ole, vaikka sitä luulisi kahdessa kuukaudessa tekevän vaikka mitä. No, jotain pientä ja jotain suurta olenkin saanut aikaiseksi.

Näin lampaan vuonna olen näiden pienoisten kanssa mennyt kyllä aivan yltäkylläisyyksiin asti. Taas on nimittäin tullut kolme hieman erilaista lammasta tehtyä. Tällä kertaa ei lampailla olekaan valkoista villaa, vaan jotain aivan muuta. Näitä lankoja löytyi kätköistä, joten ei tarvinnut ostaa lisää. Ensi vuonna aionkin keskittyä kätköjeni pienentämiseen jälleen kerran. Jos kaikki lankani mahtuisivat niille varattuihin muovikoteloihin edes joskus hamassa tulevaisuudessa niin olisin erittäin iloinen. Lampaat ovat erittäin helppo työ jämälankojen tuhoamiseen niin kuin kaikki muutkin virkkuutyöt. Näissäkin pääsin parista todella pienestä kerästä eroon.

Toinen valmiiksi saamani ja jouluna lahjaksi antamani työ onkin hieman isompi. Siskoni nimittäin sai lahjakseen maton. Ensimmäisen virkkaamani maton, jos saan lisätä. Pakko myöntää, että alkuun mattoa on tosi helppo tehdä, mutta ennen pitkää se alkaa käydä hieman ranteiden päälle. Tämä matto jäi onneksi melko pieneksi. En tajunnut ottaa halkaisijasta mittaa, mutta ehkä kissasta voi vähän arvioida maton kokoa. Matto oli muuten helppo ja nopea tehdä, mutta suu ja silmät olivat tuskastuttavan hitaita. Niissä meni melkein yhtä kauan kuin koko muussa matosta, vaikka niiden koko on huomattavasti mattoa pienempi.

Näiden lisäksi sain vielä yhden lahjan valmiiksi, mutten ole saanut siitä vielä otettua kuvia, joten se jää seuraavaan postaukseen. Tässä kuitenkin vielä tarkemmat tiedot töistäni.


Ohje: pieniä muutoksia kokenut Lakupekka patalappu
 Langat: Trikookudetta (musta, valkoinen ja punainen) n. 3,2 kg
Koukku: 6,0 mm
 
 Ohje: Chinese New Year Lamb/Sheep by Stephanie Jessica Lau
Langat: Whisper (vaal. sin.) 23g, Fantasia (valkoinen) 7g & vihreä jämä 4g
Koukut: 4,0 ja 3,5 mm

 Ohje: Chinese New Year Lamb/Sheep by Stephanie Jessica Lau
Langat: Tummansininen pörrölanka 22g, Fantasia (t. sininen) 9g & Baby Bamboo (vihreä) 8g
Koukut: 4,0 mm ja 3,5 mm 

 Ohje: Chinese New Year Lamb/Sheep by Stephanie Jessica Lau
Langat: Vaaleanpunainen pörrölanka 10g, Fantasia (v. punainen) 5g & CanCan (v.punainen) 5g
Koukut: 4,0 mm ja 3,5 mm

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti