sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Puikot järjestykseen

Yksi jämäilyn tavoitteista oli minulla puikkopussukan tekeminen ja nyt se on valmis. Olen jopa saanut pääteltyä jokaikisen langanpään, vaikka yhdessä vaiheessa melkein usko loppui kyseiseen ihmeeseen. Periaatehan pussukoissa on hyvin helppo, eikä mitään ihmeellisiä taitoja tarvita (paitsi koon määrittämisessä). Minulle jäi hieman tilaa myös uusille puikoille, mutta sen voi kai laskea vain positiiviseksi asiaksi. Ainakin se on hyvä syy ostaa uusia puikkoja :)


 Langoiksi tähän työhön valitsin lankoja, joiden alkuperästä en ollut aivan varma. Niissä oli luultavasti enemmän keinokuitua kuin luonnonkuituja, mutta tässä työssä se ei niinkään haitannut. Halusin kiiltäviä lankoja ja luonnonkuidut eivät missään nimessä kiille yksinään. Neuloin isoilla puikoilla ja lankoja puikolla oli kokoajan neljä kappaletta. Näin tuli nopeammin valmista ja sain värinvaihdot hieman sekoittumaan toisiinsa, kun vaihdoin yhden langan aina neljän rivin jälkeen.

Tavoitteena oli tietenkin päästä mahdollisimman monesta kerästä kokonaan eroon, mutta vain yksi kerä loppui kokonaan. Muille täytyy vielä keksiä muita käyttökohteita. Ainakaan työ ei lopu kesken vielä pitkään aikaan.


Ohje: Oma (helmineulekuvio)
Langankulutus: erilaisia jämiä 209 g
Puikot: 6,0 mm 
Koukku: 4,5 mm 

Ja ihanaa saada taas uusi lukija! Tervetuloa riikan räpellykset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti