lauantai 24. elokuuta 2013

Korallitunika

Sain tunikan valmiiksi jo viime viikonloppuna, mutta koneeni rikkoutui ja sain sen vasta eilen takaisin ja käyttöön. Katsotaan sitten kuinka kauan se pystyy toimivana. Siskon kaveri ei antanut kauheen hyvää arviota tai ainakin tarpeeksi epämääräisen: kestää vuosia tai viikon. Mutta tällä hetkellä se toimii hyvin, ja voin kertoa hieman tunikasta, joka on viimeisin valmis työni. Muuten olen tehnyt lähinna Afrikan kukkia. Laskin, että tarvitsen niitä ainakin 80 kappaletta ja minulla on valmiina varmaan lähemmäs kolmekymmentä.


 Näitä on hauska tehdä, kun saa käyttää kaikki laatikon pohjalla lojuvat jämät ja suunnitella uusia hauskoja väriyhdistelmiä. Siksi se varmasti on minusta niin koukuttavaa.

Ja Afrikan kukkien lisäksi olen neulonut tosiaankin tunikan, joka valmistui ja viime viikolla. Sen tekemiseen menikin hieman aikaa, tai oikeastaan en tehnyt sitä muuten kuin muiden töiden ohessa. Kyseessä kumminkin oli monta monta kerrosta aina-oikeaa langalla, joka oli aluksi hyvin yhteistyöhalutonta. Toinen puolikas oli kuitenkin jo huomattavasti sujuvampi. Pidän kumminkin langan jäljestä, sillä lopputulos ei näytä aina-oikelta, vaan minulle tulee mieleen koralli.

Löysin ohjeen tunikaan Ullaneuleen sivuilta ja se vaikutti sopivalta, sillä minulla oli tätä lankaa varastossa, enkä löytänyt tikapuulangalle montaa ohjetta. Ehkä pitää ensi kerralla keksiä jotain itse. Lankaa nimittäin jäi vielä kahdessa eri värissä :)

Neulominen oli tosiaan helppoa, varsinkin kun tunika oli suurimmaksi osaksi suoraa. Kerrosten laskemisen helpottamiseksi keksin laittaa nappeja lasiastiaan ja poistin niitä sitä mukaan kun sain kerroksen valmiiksi. 80 kerrosta olisi ollut turhauttavaa laskea paperilla. Niiden 80 kerroksen jälkeen ohjeessa olisi vielä ollut käsien muotoilut, mutta minusta neulos oli jo tunikan pituinen ja lankakin oli lähes loppu, joten päättelin sen jo siinä vaiheessa. Hyvä siitä tuli ilman muotoilujakin ja erityisesti pidänkin juuri tuosta tunikan yläosasta.


Ohje: Lady of the Night, Ulla 03/05
Lanka: Merdiven, punainen (191g)
Puikot: 8,0 mm
aloitettu:  23.6. valmis: 18.8

Ehkä saisin ensi viikolla tehtyä hieman enemmän käsitöitä, kun töiden sijaan siirryn takaisin opiskelujen pariin. 3/4 KyJy-töistä on kuitenkin vielä valmistumatta... En vain tiedä, minkä tekisin seuraavaksi. Toisaalta ei tarvitse etsiä lisää ohjeita, kun on puolivalmiita töitä pitkäksi aikaa :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti