keskiviikko 25. joulukuuta 2013

Tonttujen viemiset

Tonttujen viemiset eli tekemäni joululahjat, jotka ovat eilen saaneet uudet omistajat. Iki-ihana poikaystävä sai pehmeässä paketissaan villasukat, jotka eivät valitettavasti KyJy-töihini kuuluneet, ja veivät samalla aikaa niiden valmiiksi saattamisesta pois. Lisäksi viimeiseksi jäänyt KyJy-työni: säärystimet, jotka valmistuivat niinkin tiukasti kuin 23.12. Säärystimet menivät ystäväni pakettiin, kun hän oli sellaisia toivonut.

Ensiksi kerron hieman villasukista, jotka itseasiassa sain aloitettua vasta 13. päivä joulukuuta, kun vihdoin sain sen verran omaa rauhaa, että pystyin ne yllätyksenä tekemään. Mallin löysin Ravelrystä. Siitä on vuoden aikana tullut oikea luottopaikka aina kun jonkinlaista uutta mallia haluaisi kokeilla, sillä sieltä tuntuu löytyvän sopiva vaihtoehto joka ikinen kerta :)

Kuvio oli helppo oppia, mutta hieman työläs, tai ehkä enemmänkin aikaa vievä, kun muutenkin olisin halunnut saada nopeasti valmista. Tosin siinä vaiheessa kun ei enää tarvinnut kokoajan katsoa ohjeesta seuraavaa kerrosta, työn etenemisvauhti nopeutui huomattavasti. Tumma lanka tietenkin toi omat hankaluutensa varsinkin bussissa neuloessa, mutta ainakaan lika ei tummassa näy heti ja väritoivomus kun oli tummansininen. Kuten vasemmalla laidalla olevasta kuvastakin huomaan, niin lanka loppui hieman kesken. (olin varannut kolme 50g kerää Regiaa ja lopun kavennusta jouduin tekemään toisella langalla kun lanka ei yksinkertaisesti riittänyt. Musta lopetus ei kuitenkaan pahemmalta näytä, joten olen ainakin itse tyytyväinen lopputulokseen.

Seuraavaksi vuorossa onkin viimeinen valmiiksi saatettu KyJy-työ ja toinen itsetehty joululahja, Nimittäin säärystimet. Näidenkin ohjeen löysin Ravelrystä. Muokattuna olen sitä jo aiemmin käyttänyt sitä näihin sukkiin ja pidän erityisesti palmikoiden luomasta kuviosta säärystimien etuosassa. Tupsuja piristin hieman lisäämällä niihin lankojen jämiä, ettei säärystimistä vain tulisi liian harmaita, myös i-Cord-nauhat saivat oman osansa erilaisesta värityksestä.

Tähänkin työhön olin varannut liian vähän lankaa. Lanka loppui täysin toisen säärystimen päättelykierroksella. Onneksi sitä ei ole helppo erottaa, kummassa näin on käynyt ;) Työ eteni mukavalla tahdilla, vaikka palmikoissa on aina se ongelma, ettei niitä  oikein pysty tekemään ulkomuistista. Ainakaan minulta se ei oikein onnistunut, vaikka tämä onkin toinen samanlainen tekemäni työ (palmikko-osuudeltaan).

Kuvia säärystimistä ottaessani huomasin näin jälkeenpäin, että ne ovat menneet hieman eri tavalla kuin mitä oli tarkoitus. Kyllähän se noinkin hyvältä näyttää, mutta kuvissa on sisäpohkeen puolelle kääntynyt palmikkokuvio, joka kuuluisi suunnitelijan ajatuksen mukaan taakse, jolloin tupsut jäisivät ulkosivuille, mutta mielestäni niitä voisi kyllä noinkin käyttää.

 Lopuksi vielä tiedot molemmista töistä. Huomenna ehkä saisin kuvattua joululahjani ja jos saisin niitä täällä vielä jotenkin esiteltyä. Ehkä niistä löytyy tulevia töitäkin, kuka tietää.

Sukat

Ohje: Sara Amaroso, Escalator
Langat: Regia; 8-fähig, tummansininen & Sukkalanka, musta
Puikot: 3,5 mm


Säärystimet
 
Ohje: Susan Power, Mosey
Langat: Cascade 220 (201g), I-cord ja tupsut jämälangoista
Puikot: 4,5 mm
aloitettu: 25.7.    valmis: 23.12.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti