torstai 26. joulukuuta 2013

Tonttujen tuomiset ja Tapaninpäivän aikaansaannokset

Niin kuin lupailin, ajattelin esitellä hieman saamiani joululahjoja. Käsityöaiheisia oli tänä vuonna kolme kappaletta, kaksi kirjaa ja yksi ihan oikea käsityökin.  Eli ensimmäiseksi virkkaamisen liittyvä kirja, Molla Milsin Virkkuri. Siitä löytyy aivan ihania mattoja ja koreja, joille todellakin olisi käyttöä. Kunhan vain ehtisi jossain vaiheessa tekemään jotain isompaa, kun nuo pienetkin työt tuntuvat kestävän ikuisuuden valmistua. No, ainakin ideoita on pää täynnä. Erityisesti Virkkurissa oli hyvin esitelty kaikki perussilmukat (jos niin voi edes sanoa). Tällaiselle harvemmin virkkaavalla on erittäin hyvä, kun on selvä, yksi paikka, mistä voi aina katsella muistinvirkistystä, jos pylväät ja kiinteät silmukat ovat ihan sekaisin. :)

Toinen saamani kirja on Seija Saarisen toimittama Tölkkidesign. Ihastuin kovasti hänen aiemmin kirjoittamaansa Kahvipussin uusi ulottuvuus -kirjaan. Tölkkidesign vaikuttaa aivan yhtä hyvältä. Sieltäkin löysin jo ohjeen, jonka haluan ehdottomasti toteuttaa. Se ei liity kylläkään virkkaukseen niin kuin kaikki muut kirjan ohjeet, mutta vaikutti hyvin mielenkiintoiselta ja lopputulos oli niin erilainen, ettei olisi uskonut, että sen tekemiseen on käytetty tölkki!

Siskoni antoi minulle lahjaksi Joco Björneborg -merkkiset lapaset. Ne on tehnyt melkein kokonaan (99-prosenttisesti) kierrätysmateriaalista, joka on hankittu Porin lähialueilta. Lapasissa luki myös: Handmade in Finland, joten niistä saatu tuotto menee kokonaisuudessa suomalaisille käsityöläisille. Ja ovathan ne hienonnäköisetkin!

Tänään on ollut hyvä päivä myös käsitöiden saralla, sillä sain vihdoin ja viimein viimeisteltyä pari tiskirättiä, jotka ovat odottaneet lankojen päättelyä jo jonkin aikaa. Nekin aloitettiin KyJyn aikaan, vaikkeivät siinä valmiiksi asti ehtineetkään. Tiskirätit ovat aina helppoja ja melko nopeitakin tehdä ja vihdoin sain tehtyä yhden itsellenikin, vaikka toinen on lähdössä kaverin kotiin. Kirkas, keltaisenvihreä tiskirätti on vielä niitä malleja, joita olen halunnut itse kokeilla (yksi on vieläkin odottamassa vuoroaan;) ), mutta harmaa on kokonaan suunnittelemani. Sitä oli hauska suunnitella. Prosessi ulottuu aivan kesään asti, ei tainnut ihan juhannus olla, mutta varmaankin heinäkuun puolta, kun kuviota raapustelin. Kuva sai sitten karhun muodon ja nimekseen Kontio. Jos kysyntää löytyy, niin voisin ehkä ohjeen tännekin laittaa.

Nyt kun tätä tekstiä tuntuu jostain vain tulevan, niin ajattelin vielä pohtia tähän hieman KyJyilyäni ja jonkinlaista loppuraporttia väsätä. Kahdeksan valmista työtä onnistuin tekemään ja näin ollen kaksitoista jäi kesken, suurin osa aivan alkutekijöihinsä. Yhdet sukat olisin melkein vielä ehtinyt, mutta aika ei vain riittänyt :( No, jaa ensi vuonna sitten! Tapahtumana KyJy oli hauska. ensimmäistä kertaa aloitin monta työtä kerralla, ja teinkin sitten lähes tulkoon pelkästään niitä koko syksyn. En viittinyt juurikaan etsiä uusia ohjeita, jottei tulisi hinku tehdä niitä muiden projektien sijaan. Jännittävää oli alussa myös se, etten ollut aivan varma keksisinkö 20 eri työtä tehtäväkseni puolentoista kuukauden aikana.

Lopputulos on tietysti pieni pettymys, mutta ymmärrän kyllä, miksi näin on tapahtunut. Vapaa-aikani on vähentynyt huomattavasti koulun penkille palaamiseni jälkeen ja tietenkin poikaystävä vaatii myös oman aikansa, mitä en vaihtaisi kyllä mihinkään. Onneksi käsitöille jää silti aikaa myös tulevaisuudessa ;)

Lopuksi vielä tiedot aiemmin mainitsemistani tiskiräteistä.


Ohje: vihreä: Kelly Daniels, Gardening Dishcloth; harmaa: oma malli
Langat:  Blend Bamboo, keltaisen vihreä (18g) & Blend Bamboo, harmaa (20g)
Puikot: 3,0 mm
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti