sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Luminen polku, onhan talvi jo tulossa!

Pitkästä aikaa on jotain valmista esiteltävää. Toivottavasti tahti tästä nopeutuu joulua kohti mentäessä, sillä KYH-töitä on vielä jäljellä vaikka kuinka! No, mutta sanontahan kuuluu: "hiljaa hyvää tulee".

Tosin tänään sain aika lailla tehtyä yksiä lapasia, jotka valmistunevat ensi viikolla. Vietin sunnuntaini nimittäin partion parissa LSP:n syyskokouksessa. Siellä siis kului pieni tovi jos toinenkin, mutta eipä mennyt hukkaan, kun huomasin ottaa keskeneräisen KYH-työn mukaan. Toinen lapanen oli jo valmis, mutta toisesta tein hattivatti-osion kokouksessa. Lisäki tuliaisiksi sai paljon innostusta nostaa oman lippukunnan tavoitteita ensi vuodeksi.

Mutta tosiaankin sain tänään myös valmiiksi pipon, joka on tosin odottanut lankojen päättelyä torstai-illasta asti. Nyt se on kuitenkin valmis. Ehkä pingotan sen vielä ennen lahjaksi antoa, jos vain keksin hyvän tavan pingottamiselle. Onneksi tämä työ on menossa joululahjaksi, joten hurjaa kiirettä pingottamisella ei ole.

Tätä työtä tehdessä käytin ensimmäistä kertaa alpakkalankaa, joka tuntui tottumattomalle melko ohkaiselle, ja pelkäsinkin kokoajan, että saan sen vielä katkeamaan, mitä ei onneksi käynyt. Uuden langan lisäksi opin uuden tavan kaventaa. En ole ennen käyttänyt oikealle kääntyvää nurjaa kavennusta. Malli oli aivan ihana, sopivan yksinkertainen lopputulos, harmaalla kuin luminen polku, mutta toisaalta työn tekeminen ei ollut pitkästyttävää. Eli malli oli yksinkertainen kuvioltaan, muttei kumminkaan liian helppo.  
 
 Ohje: Mud Trails by Anna Johanna
Lanka: DROPS, Alpaca, harmaa (34g)
Puikot: 3,0 mm

JYH-tilanne: 6/20 valmiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti