maanantai 28. lokakuuta 2013

Kukkaisperinteitä

Pitkästä aikaa on taas näyttää jotain valmista. Tässä työssä onkin mennyt hetki. Tosin suurin syy on ollut tenttiviikossa ja opiskeluun uudelleen tutustumisessa. Yllättävän paljon koulutehtävät vievätkin aikaa, eikä tulevakaan periodi näytä yhtään helpommalta vaan päinvastoin.

Joka tapauksessa olen vihdoin saanut lapaset valmiiksi, tarkalleen ottaen listan ensimmäiset lapaset. Ne ovat menossa kaverille kiitokseksi hänen lainaamistaan kirjoista. Sain nämä valmiiksi jo lauantaina, mutta vasta tänään ehdin ne kuvaamaan ja lisäksi minulla on nyt aikaa raapustella tänne :)

Koska lapaset ovat menossa kaverille hän sai vaikuttaa lapasten kuvioon ja väriin. Hänellä oli vanhat lapaset, joiden kuviosta hän tykkäsi kovasti, joten kopion saman kuvion näihinkin ja pakko myöntää, että itsekin tykkään tuosta kukkakuviosta kovasti.  Malli oli onneksi helppo, sillä tein kirjolapasia ensimmäistä kertaa yläasteen jälkeen, ja siitä tuntuu olevan pieni ikuisuus.


Tuli pieniä ongelmia noiden peukaloiden kanssa, kun en meinannut millään saada sitä tarpeeksi löysäksi, joten lopulta päätin  ratkaista ongelman kutomalla ensin yhdellä värillä ja tekemällä kuvion jälkeenpäin. Siinä oli hieman enemmän hommaa, mutta lopputulos onnistui hyvin ja olen tyytyväinen, että sentään sain sen kuvion jatkumaan myös peukalossa. Osaako joku tehdä kirjaillun peukalon niin, että se jäisi väljähköksi? Mahtaako siihen olla mitään ohjetta tai tapaa, joka helpottaisi, ettei kiristäisi niin hirvittävästi niitä lankoja?

Langoista vielä, että keltainen oli aivan ihanan värinen, vaikken keltaisesta kauheasti pidäkään. Harmi vain, etten ole samaa sävyä nähnyt missään muussa lankamerkissä kuin tässä Washable Evessä, jota ostin alkuvuodesta nettikaupan loppuunmyynnistä. Onneksi sitä jäi vielä sen verran, että voisi tehdä lapaset itsellekin. Koska parina keltaisella langalla on Puro, en edes yrittänyt saada värejä täsmäämään ja tavallaan kivempi näin, varsinkin kun ovat noin syksyisenväriset.


Ohje: kopioitu kuvio vanhasta lapasesta
Langat: Washable Eve, keltainen (51 g) & Novitan Puro, ilo (29g)
Puikot: 4,0 mm
aloitettu: 20.7.  valmis: 26.10.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti