lauantai 26. maaliskuuta 2016

Sukkahullutuksia

Vaikka olen nyt yli kuukauden ollut taas hiljaa, ei se tarkoita, etteikö neulerintamalla olisi tapahtunut mitään uutta. On vain ollut niin kiire, ettei tekstiä ole tänne edes ehtinyt ajatella. Gradun kirjoittaminen on vienyt kaiken ajan ilman, että se olisi juurikaan edennyt. Suosittelen lämpimästi, että kaikki osallistuisivat autuaasti tutkimuksiin, jos joku sattuu graduaan tai väikkäriään varten pyytämään, sillä niitä on ihan uskomattoman vaikeaa sopia kenenkään kanssa. Vaikka en saa tästä mitään palkkaa, enkä soittele kenellekään hyvikseni olen silti saanut harvinaiset negatiivisiakin vastauksia.

Mutta niistä täytyy vain jatkaa eteenpäin. Esimerkiksi sukkien kutominen saa minut aina paremmalle tuulelelle. Niinpä osallistun taas Ravelryn sukankutomiskilpailuun. Tällä kertaa kyseessä on Sock Madness 10, jossa kilpaillaan muita omia joukkuelaisia vastaan niin, että joka kierroksella vähenee seuraavalle kierrokselle pääsijät. Minulla on nyt aloituskierros ja toinen kierros takana ja vielä ainakin olen leikissä mukana. Lisäksi olen vihdoin saanut tehtyä itselleni täydelliset sukat, joita kukaan muu ei ole minulta vienyt (täytyy varoa erityisesti pikkusiskoa).

Aloituskierroksen sukkien malli oli mielenkiintoinen, sillä alunperin se ei sytyttänyt minua ollenkaan. En oikein tiennyt, mitä lankoja olisin valinnut, jotta olisin saanut niistä mieleisenä. Sukkien edetessä aloin kuitenkin pitää pätkärääkättyjen lankojeni yhdistelmästä aina vain enemmän ja enemmän. Itse asiassa, jos joku tutuistani olisi lopussa toivonut sukkia itselleen olisin taistellut niistä viimeiseen asti :)


Toinen kierros alkoi tiedolla, että sukissa käytetään 128 helmeä. Tämä tieto laittoi toki mielikuvitukseni liikkeelle ja olin pettynyt, kun malli näytti helmiä vain varren yläosassa. Ei sillä, että aloikerros, jossa oli 64 helmeä per sukka olisi ollut helpommasta päästä, vaan olin odottanut sukkia, joissa helmet olisi ripoteltu ympäriinsä pitsiin tai kaapeleihin.


Malli ei kuitenkaan ollut huononnäköinen. Ei ollenkaan. Se vain tylsistytti mieleni toisen sukan varpaisiin mennessä siinä mielessä, etten ole enää varma tulevatko sukat minulle vai lahjakoppaan. Helmet ovat kuitenkin kivat. Langan väri on varmaan se, mikä alkoi tympiä eniten.

 Ohje: SlipStripeSpiral by Mylene Pijpers
Langat: Opal Love Story, sini-lila (22g) & Opal Smile, Optimismus (45g)
Puikot: 2,25 mm


Ohje: Rose & Thorn Socks by Ronni Smith
Lanka: Fabel, fuchsia (77g)
Puikot: 2,0 mm 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti