lauantai 13. huhtikuuta 2013

Jämistelyyn valmistautumista

Tervetuloa Mistelinoksat, blogini ensimmäiseksi aktiiviseksi lukijaksi. Mukavaa, kun tekstini herättävät kiinnostusta. :)

Päätin osallistua tänä vuonna jämäilyyn ja ehdin jo pelätä, ettei sitä järjestettäisikään, mutta tuleehan se. Koska Jämät 2013 alkaa vasta maanantaina, enkä millään jaksaisi odottaa, kävin tänään kaikki jämälankani läpi ja  erittelin niitä käyttötarkoituksen ja materiaalin mukaan pusseihin. Kasan tein jo viime viikonloppuna. Nyt niitä on vielä helpompi ottaa käyttöön ja mallin löytyessä näkee heti, onko tarvittavia jämiä ollenkaan. Malleja voisi sitten huomenna metsästellä, niin saisi maanantaina hetimiten aloitettua jonkin työn.

Mutta katsotaan nyt ensin sitä lankakasaa.


Lajittelin on pusseissa lajiteltuna kasan päällä on ne langat, jotka eivät mahtuneet pusseihin. Jämiä löytyy ainakin akryyli- puuvilla ja villa-akryylilangoissa. Lisäksi sukkalangat ovat yhdessä pussissa, sillä viime aikoina minua on enemmän ja vähemmän sukatuttanut (näin kesän tullessa, kun sukkia ei tule edes käytettyä, mutta saavat sitten odottaa syksyyn), joten sukkia ajettelin ainakin muutaman parin tehdä. Ajattelin ottaa kuvan puolentoista kuukauden kuluttua jämäilyn loppuessa ja toivon, että kaikki langat edes mahtuisivat laatikkoon, jonka eteen jäi tällä hetkellä kaksi pussia. Kiloja en ole kasasta laskenut, enkä sellaista tavoitetta aio ainakaan tänä vuonna laittaa, ettei tule liikaa paineita.

Pikkusiskon tuparit muuten menivät hyvin ja hauskaa oli. En ollut hänen luonaan vielä käynytkään ja yllätyin asunnon suuruudesta ja kuinka hyvin kaikki tavarat olivat jo löytäneet paikkansa. Tosin onhan hän siellä kaverinsa kanssa asunut jo kuukauden päivät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti