torstai 11. huhtikuuta 2013

Vaaleanpunaiset ranskanpastillit

Päätin tehdä kummitädilleni villasukat 50-vuotislahjaksi. Väriksi valitsin vaaleanpunaisen, hänen lempivärinsä. Aloitin sukkia jo monta viikkoa sitten, mutta sain ne vasta nyt valmiiksi.


Luultavasti sukkien kauniin karamellismäisen värisävyn takia, en voinut niitä tehdessä olla ajattelematta marenkia ja mansikkajäätelöä. Sukkien varsien pyöreistä muodoista puolestaan tuli mieleen ranskanpastillit. Yllättäen pidin väristä, jota en normaalisti voi sietää. Sukkien mallin löysin Ravlerystä. Se on Tiina Kuun Ulrika. Erityisesti pidän noista pyörylöistä.

Näitä sukkia tehdessäni opin myös uutta, vaikka tein ne normaalisti sukkapuikoilla ohjeessa suositelluiden pyöröpuikkojen sijaan. Ensinnäkin palmikkoa tein toista kertaa elämässäni ja kantapään tein aivan uudella tavalla. Sitä oli rentouttavaa tehdä, kun silmukoita ei tarvinnut poimia, vaan kantapää tehtiin lyhennetyillä kerroksilla.

En tiedä, huomaako kukaan, mutta sukat eivät oikein istu jalkoihini kunnolla, sillä ne on tehty 40-numeroiseen jalkaan ja omani ovat hieman pienemmät. 


Ohje: Tiina Kuu, Ulrika
Langan kulutus: 7 veljestä vaaleanpunainen (99g)
Puikot: 3,5 mm
    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti