maanantai 15. huhtikuuta 2013

Pienet vihreät

Jämistely on nyt alkanut, mutta tällä kertaa minulla ei ole vielä siihen liittyvää esiteltävää. Eilen nimittäin sain valmiiksi junasukat juuri sopivasti ennen tänään alkanutta jämäkautta.

Ne menevät samalle pojalle kuin täällä aiemmin esittelemäni vauvapeitto.Valitsin junasukkien mallin, koska olen kuullut, että ne pysyvät hyvin jalassa ja ne ovat minusta kivannäköiset. Päätin myös, että ne ovat tarpeeksi pienitöiset uuden tekniikan opettelemiseen. Lisäksi Arkimamman Arkiralli -blogista löytyi ohje kahden junasukan tekemiseen Magic Loop -tekniikalla. Sitä oli helppo seurata, koska kuvia oli paljon ja minusta se on melko kätevä tapa tehdä sukkia. Aion käyttää sitä myöhemminkin.

Itse sukkiin käytin Etelä-Pohjanmaan Käsi- ja taideteollisuus ry:n sivuilta löytyvää ohjetta, sillä Arkimamman -blogissa oli junasukan ohjeesta tehty omanlainen versio, josta en pitänyt yhtä paljon kuin perinteisestä mallista. Jouduin itsekin muokkaamaan ohjetta, sillä käytin 3,5 mm puikkoja ohjeen 2,5 mm puikkojen sijaan. Saa nähdä, kuinka hyvin versioni mahtuu pienen pojan jalkaan. Tosin, kuten kuvasta näkyy, on minulla toinenkin vaihtoehtoinen paikka niille, jos sattuvat olemaan liian pienet, sillä nallelleni sukat mahtuivat hyvin.
Ohje: Etelä-Pohjanmaan Käsi- ja taideteollisuus ry , Vauvan sukan ohje
Langankulutus: Kotikulta Villainen, vaaleanvihreä (31g)
Puikot: 3,5 mm

1 kommentti:

  1. Ihanat junasukat <3

    Kiitos linkityksestä, kiva kuulla, että siitä on ollut apua.

    VastaaPoista