torstai 19. helmikuuta 2015

Irvikissa

Olen huomannut tässä taudissa ollessani, että aamuisin ole on puoleen päivään asti hyvä, minkä jälkeen se alkaa huonontua ja illalla tunteekin olevansa oikein kunnolla kipeä (joka paikasta). Joka tapauksessa tämä ns. terve hetki on hyvä käyttää asioihin, joihin tarvitaan ajatusta mukaan. Mikä sen parempaa kuin kirjoittaa hieman tekstiä viime viikolla valmistuneista töistä.

Kuten kaikki (tai ainakin lähes kaikki) tietävät Irvikissa on Liisa Ihmemaassa kirjan/elokuvan ym. hahmo. Pakko myöntää, etten itse puoli tuntia sitten vielä muistanut, mikä kissan nimi oli suomeksi. Onneksi netti tietää kaiken :). Muutenkin olen huomannut, että suomen kielen sanavarastoni katoaa, kun olen joutunut opiskeluissani lukemaan niin paljon englanninkielistä tekstiä ja sen lisäksi myös suurin osa käyttämistäni käsityöohjeista on englanniksi, ei sillä, että niitä tarvitsisi aina ihan hirveästi lukea, mutta kuitenkin.

Selvä. Yritetään päästä itse aiheeseen ennen kuin huomaan kirjoittaneeni romaanin nyt kun olen antanut itselleni luvan tehdä jotain muutakin kuin maata ja lukea tentteihin. Onneksi tentit on muuten ohi tältä tenttiviikolta. Ensi kuussa on muutama, mutta ainakin pieni tauko on odotettavissa. Ja palataanpa aiheeseen, eli tein sukat. Taas. Ja tällä kertaa tosiaankin mallin suunnittelijan inspiraatio on tullut juuri Liisa Ihmemaassa -kirjasta.

Itse kiinnostuin näistä uudenlaisen tekniikan takia. Illuusiotekniikka on melko helppo ja siitä hauska, että jos sukkia katsoo suoraan edestä, niissä ei näy kuvioita, mutta jos niitä katsoo vinosti, kuvio ilmestyy näkyviin. Mielestäni tämä ominaisuus sopii Irvikissalle vallan mainiosti. Tosin tykkään muutenkin kissoista, eli valintaani saattoi vaikuttaa sekin. Kissa kun on aina kissa.

 Aloitin nämä sukat aika tarkalleen vuosi sitten ja vihdoin sain ne valmiiksi. Pitkään minulla oli vain toinen sukka valmiina, koska puikkoni katkesi viimeisillä kierroksilla, joten ensin jouduin sitä odottamaan ja sitten olikin kiire jo JYH:n ja muiden töiden kanssa, joten nämä saivat jäädä taka-alalle. Nyt haastaessani itseni saamaan 15 keskeneräistä työtä valmiiksi, nämä olivat ensimmäisten joukossa listalla. Lisäksi sain lahjoittaa ne heti ystävänpäivän jälkeen lahjaksi ystävälleni ja "hovikuvaajalleni", joten voiko parempaa ollakaan.

Ohje: Wonderland Socks by Alice Bell
Langat: Maija, marjapuuronvioletti (66g) & Regia Trendpoint, pinkki (49g)
Puikot: 3,5 mm

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti