torstai 18. heinäkuuta 2013

Pariskuntalapaset


Nämä tulivatkin todella opeasti valmiiksi johtuen varmasti peusmallista ja raidat rytmittivät aika hyvin neulomista. Aina piti aina päästä vähintään raidan loppuun ja sitten tulikin seuraava, jota piti tehdä vain muutama kerros ja loppujen lopuksi en olisi millään malttanut lopettaa.Toisaalta ainakin tulivat valmiiksi ajoissa. Ne ovat nimittäin menossa häälahjaksi viikonloppuna.

Pariskuntalapasten idea on minusta hauska. Ne on suunniteltu niin, että pari saa pidettyä toisiaan käsistä, niin, ettei lapanen ole käsien välissä, vaan yksi yhteinen lapanen on molempien käsien ympärillä. Yläkuvassa on hyvä esimerkki. Tosin siinä on minun molemmat käteni, eikä kahden eri ihmisen käsiä. Hovikuvaaja on vieläkin hakusessa, kun ystäväni muutti Helsinkiin.

Lapasten neulomisesta vielä sen verran, että olivat ensimmäiset neulomani lapaset kuudennen luokan jälkeen, mutta homma oli paljon vähemmän hakusessa kuin alunperin ajattelin. Onneksi näitä on KyJy-listassa vielä lisää. Kokeilin muuten näissä ostamiani KnitPron sukkapuikkoja ja alan vihdoin ymmärtää, miksi puiset puikot ovat niin paljon metallisia paremmat, mukavammantuntuiset kädessä ja KnitPron puikot ovat aivan ihanan pirteänväriset.


Ohje: Oma, idea Vyyhdin ja neulistin blogista
Langan kulutus: Kotikulta sukkalanka punainen (38 g), Kotikulta sukkalanka vihreä (48 g) 
& 7 veljestä nostalgia, vihreä-ruskea (38 g)
Puikot: 4,0 mm
aloitettu: 5.7.   valmis: 18.7.
 
Lisäksi aloitin 16.7. taas uuden työn, nimittäin tiskirätin ja tänään vuorossa on tilkkutäkin alku. Se on suunnitteilla Afrikan kukista, joihin olen jostain syystä aivan ihastunut.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti