tiistai 7. tammikuuta 2014

Sukkia pukkaa

Tämän vuoden ensimmäiset valmiit työt tulevat tässä. Molemmat työt on aloitettu viime kesänä, joten en tiedä, voiko niitä todella laskea tämän vuoden puolella tehdyiksi, mutta ainakin tänä vuonna ne ovat valmistuneet. Niin kuin viime vuodestakin saattoi jo päätellä, suosikkityökseni on jostain syystä valiutuneet sukat. Viime vuonna kaikki kuusi sukkaparia lähtivät valmistumisensa jälkeen pesästä, mutta tänä vuonna tavoitteena on jättää joitain pareja itsellekin.

Ensin kuitenkin esittelen tekemäni pöllösukat, jotka ehtivät lentää pois pesästä samana päivänä kuin valmistuivat. Aloitin ne (Ravelryn mukaan) viime huhtikuussa ja melkein siitä lähtien ne ovaktin olleet kantapäässä asti odottamassa oikeaa aikaa, jolloin niitä pystyisi kaiken jämiselyn ja KyJyilyn lomassa jatkamaan. Kuten myöhemmin kävi ilmi, eihän sitä aikaa sitten tarpeeksi ollutkaan. Tänä viikonloppuna otin sitten itseäni niskasta kiinni ja sain tehtyä sukat loppuun. Suurin hyöty oli varmasti pitkästä viikonlopusta, kun kerrankint ehti istahtaa alas hetkeksi käsitöitä tekemään. Nyt on sekin vapaa-aika ohi ja paluu koulunpenkille odottaa aivan nurkan takana. Katsotaan katoaako aika taas samalla tavalla kuin syksyllä. En aio ottaa siitä stressiä. Kadotkoon vaan. Aina joku hetki jostain löytyy tällekin lempiharrastukselle :D

Tosiaankin niistä sukista vielä: Näin mallin jossain (en enää muista missä) ja ihastuin siihen. Tarkoituksena oli tehdä tällaiset sukat itselle keltaisena, mutta äitikin innostui sukista niin, että lupasin tehdä hänelle parin ensin. Eivät ne ihan jouluksi etineet, mutta tarpeeksi lähelle kumminkin. Kuvissa ei oikein kunnolla näy, mutta kokeilin ensimmäistä kertaa helmien lisäystä neuleeseen ja se onnistui hyvin. Hammaslankana käytin mintunmakuista Oral Flossia ja loppuvaiheessa mietin, ettei ohjetta siitä, miten helmet lisätään hammaslangan avulla välttämättä olisi tarvinnut ottaa niin kirjaimellisesti. Muukin lanka olisi varmasti käynyt. Tosin hyvin toimi sekin, eikä mintuntuoksusta haittaakaan ollut ;)



 Ohje: Owlie by Julie Elswick Suchomel
Lanka: 7 veljestä, Oi villasukka! punainen (132g)
Puikot: 3,5 mm


Nämä toiset sukat tein sitten ihan itselleni. Näihin suomalaiselta nimeltään Viistosukat käytin keväällä ostamaani käsinvärjättyä lankaa. Zelda's Dippins -langat ovat aivan ihania niin väreiltään kuin nimiltäänkin. Valitettavasti olen jokaisesta päivityksestä ollut sen verran myöhässä, etten ole tämän yhden kerran jälkeen löytänyt mitään mieleistäni lankaa, mutta toisaalta nyt olen vasta tämänkin kerän ehtinyt suurinpiirtein käyttää, joten ehkä lankalakon jälkeen voisin kunnolla keskittyä vahtimaan Zeldan sivuja taas.

Sukkien ohje oli hieman vaikeselkoinen näin vasenkätisittäin (siitä olen enemmän avautunut jo aiemmin, joten ei siitä sen enempää) ja sain tehdä varren kahteen otteeseen. Nyt sukat ovat onneksi valmiit ja jo käytössä asti. Ne ovat juuri sopivan lämpimät, vaikka minulla oli epäilykseni näin ohkaisen langan suhteen, sillä olen tottunut kutomaan (neulomaan) paksummalla langalla. Lopputulos näyttää hauskalta, joten ainakin voi sanoa, että se oli vaivanarvoista. Ja langan värityksellä on aivan ihana nimi: Hiiru kevätauringossa. Tällä hetkellä odotellaan vielä talvea ja pakkasia, mutta kyllä se kevätkin sieltä vielä tulee.



Ohje: Skew by Lana Holden
Lanka: Hiiru kevätauringossa (oon hukannut lankatiedot, mutta jotain ohutta sukkalankaa) (69g)
Puikot: 3,0 mm (resoriin 2,5 mm)

2 kommenttia: