maanantai 4. maaliskuuta 2013

Klipsuvirkkauskurssin satoa & loput lankaostoksista

Viime perjantaina ja sunnuntaina tutustuin kansalaisopistonkurssilla tölkkien klipsujen virkkaukseen. Opin kolme eri tekniikkaa ja sain aikaiseksi niillä tehtyjä koruja. Mitään isompaa en ehtinyt tehdä, mutta katsotaan josko jossain vaiheessa ehtisin jonkinlaisen kassin klipsuista virkata.


Mustassa korussa on lankana Novitan Kotiväki ja klipsuja kului 28. Lankaa alle gramma. Harmaa rannekoru saattaa muotoutua vielä pieneksi kolikkokukkaroksi tai rasiaksi. Klipsut vain loppuivat kesken. Siinä on klipsuja 91, jos muistan oikein. Kukkarintakorussa lankana on käytetty Novitan virkkauslankaa niin kuin harmaassakin ja klipsuja on siihen kulunut 18. Yleensäkin langan kannattaa olla tiukkakierteistä, sillä sitä on helmpompi kontrolloida. Klipsu kun on hyvin jäykkä ja virkkausta rajoittava tekijä. Tekniikka on mielenkiintoinen, mutta vaatii aika paljon keskittymistä ja se on aluksi erittäin kömpelöä. Itse pidin korujen teosta todella paljon.

Sitten perjantaina lupaamiini lankaostosesittelyihin. Innostuin ehkä hieman liikaa Kutileen loppuunmyynnistä ja seuraavat erät tulivat postissa jo tilausta seuraavana päivänä.


Stich Nation Full o' Sheep -lankaa (100% villaa) tuli ostettua kaikki jäljellä olevat kerät. Ajattelin kokeilla niitä kirjoneuleeseen ja minusta värit ovat ihanat pirteät.


Stitch Nation Washable Ewe -lankaa (100% superwash villaa) tarttui ostoskoriin myöskin kaikki jäljellä olevat kerät. Erityisesti pidin keltaisesta väristä, jolla on myös ihana nimi Duckling. Käyttötarkoitusta en ole vielä keksinyt, mutta uskon sen löytyvän aikanaan.


Blend Bamboo-lankaa jäi vielä kauppaankin, mutta sitäkin tuli ostettua melkoisesti.Yksittäisistä keristä mietin ensin tiskirättejä, mutta 40 asteen pesu ei taida oikein toimia tiskiräteissä. Ruskeasta ja vaaleanpunaisesta väristä mietin jotain isompaa työtä, josta minulla ei aivan vielä ole tarkempaa suunnitelmaa. Täytyy ensin tehdä muutama työ pois alta ennen kuin voin keskittyä näihin, mutta pidän kyseisen langan tunnusta niin paljon, että kyllä sen varmaan pois varastosta käytän piakkoin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti